Programajánló

Erősödik a sakkmezőny Szegeden

A Maróczy Géza Sport Egyesület létezése hosszú évekre nyúlik vissza az ország legnaposabb városában. A 2018-as év viszont egy erőteljes felemelkedést mutat a 100 évvel ezelőtti sakk legendáról elnevezett klub számára.

2018.10.04 18:00ma.hu

A Maróczy Géza Sport Egyesület létezése hosszú évekre nyúlik vissza az ország legnaposabb városában. A 2018-as év viszont egy erőteljes felemelkedést mutat a 100 évvel ezelőtti sakk legendáról elnevezett klub számára.

Az idei évben feljutott egy rangos esemény során az NB I.-be, illetve megkezdte üzleti kifejezéssel élve a terjeszkedést a nagyközönség előtt a sportegyesület. Az alábbi videóban tájékoztat minket ügyvezető elnökük, Kopasz Róbert.

Egyik oldalról a már aktívan sakkozók számára egyre több megmérettetési lehetőséget nyújtanak éppen úgy pontszerzésre, mint gyakorlása és a sakk szeretete miatt.

Az idei évben minden hónap utolsó előtti péntekén versenyt rendeznek a Szent-Györgyi Albert Agorában, illetve az év végén a három napos VI. Dr. Berecz Árpád Sakk Emlékversenyen is részt vehet, aki szeretne december 27. és december 30. között.

Másrészről pedig rendszeres, gyerekek számára sakkoktatást tartanak minden szombaton 9 órától a szegedi Szent-Györgyi Albert Agorában.Továbbá ingyenes gyakorlási lehetőséget biztosítanak felnőttek és gyermekek számára egyaránt péntekenként 17:00-19:00 óráig a SakkSarok elnevezésű rendszeresen megtartott sakk-klubban. Ezen belül pedig 5-5 perces gyors körökben lehet minél több ellenféllel, stílussal találkozni, és még bíró is részt vesz a sakkjátszmákon, hogy igazi versenyhangulatot teremtsen a későbbi bajnokok számára.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.