Elismerés

Nemzetközi díjat nyert a vizes vb nyitóelőadása

Két kategóriában is díjazták a nyári magyarországi vizes világbajnokság nyitóelőadását a rendezvényszakma Oscar-díjaként is emlegetett Bea World - Best Event Awards ünnepélyes díjátadó gáláján, Portóban.

2017.11.19 00:30MTI

A péntek esti eseményen az egyik legfontosabb kategória, a Best Live Entertainment szekció fődíját Káel Csaba, a vb-nyitány főrendezője, a Müpa vezérigazgatója és a produkció látványvilágáért felelő francia kollektíva, az ECA2 vezetője, Jean-Christophe Canizares közösen vette át - a világbajnokságot szervező Bp2017 Nonprofit Kft. szombati tájékoztatása szerint.

Emellett a világ legjobb megnyitóit, ünnepi ceremóniáit elismerő Opening/Celebration kategóriában is díjazták a produkciót: itt ezüst trófeát érdemelt ki a budapesti nyitóelőadás, amely a 2016-os riói nyári olimpia megnyitója mellett lett második.

A Budapest szívében négy darab, 80x10 méteres uszályból kialakított, a Dunán lebegő színpadon 220 önkéntes és fiatal sportoló, valamint közel 700 művész által létrehozott grandiózus produkciónak és az MTVA közvetítéséről tudósító több mint 55 nemzetközi csatornának - köztük a nyitóelődást online élőben adó CNN csapatának - köszönhetően szerte a világban nézők sokasága gyönyörködhetett a magyar kultúrában és a főváros szépségében. Ezt a lenyűgöző látványvilágot és összművészeti víziót, a páratlan helyszínt és a kivételes technológiai megvalósítást ismerte el Bea World - Best Event Awards nemzetközi szakmai zsűrije - olvasható a tájékoztatóban.

"Gyönyörű feladat volt bemutatni gazdag kultúránk és az abból eredő sportkultúránk kapcsolatát a vízzel. Ez a különleges produkció a hazai művészeti szcéna valódi összefogásából született. A Müpa csapata, a velünk dolgozó magyar művészek és a teljes hazai és nemzetközi stáb elképesztő odaadással és maximalizmussal dolgozott, mindenki nagyszerű munkát végzett" - idézi a kommüniké az előadás főrendezőjét, Káel Csabát.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.