Bravúr

Kazár quaddal győzte le a ralisokat

Abszolút értékelésben az első helyet szerezte meg bajnok quadjával Kazár Miklós, az IS International Kupán. A királyszentistváni ralisprinten, az autósok mellett quadversenyzők is rajthoz állhattak.

2008.11.20 18:01ma.hu

A Hell Racing Team versenyzője mindössze egy héttel az után állt újra rajthoz, hogy a Mecsek Ralin, Spitzmüller Csaba navigátoraként megszerezte az Országos Rali bajnoki címet. Kazár számára a királyszentistváni ralisprint volt a hét rali ob és 14 Short Track Quad bajnoki futam után az idei 22. versenye, de még ezzel koránt sem zárult le számára a szezon.

Kazár Miklós: – Nagyon kellemes, levezető verseny volt. A királyszentistváni pályát nagyon jól ismerem. Raliban is versenyeztünk itt, és tavaly is indultam ezen a futamon.

– Egy szakasz volt, amit vasárnap ötször kellett teljesíteni. A pálya egyik fele aszfalt, a másik fele murva volt. Ezért murva gumikkal mentünk végig. Az aszfalton elég izgalmas volt murva gumikkal menni. Kicsit szupermoto stílusú volt az egész.

– A nagytempójú részeken elég sokat kaptam az autóktól, de féktávon ebből sikerült behozni, mivel a quad sokkal könnyebb, és elég sokkal később fékezni. Végül a quad kategória mellett sikerült az abszolút értékelést is megnyernem.

– A Mecsek Rali nagy nyomása után jó volt egy kicsit tét nélkül, felhőtlenül versenyezni. Illetve a tét csak az volt, hogy szerettem volna nyerni.

– Két hét múlva lesz a quad díjkiosztó, ott is rendezünk egy kis házi versenyt, négy hét múlva a Mikulás Ralin, az év végén pedig a Szilveszter Ralin indulok, úgyhogy még az idén van hátra három versenyem.

Kapcsolódó írások:

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.