Véget ért a Rali Bajnokság

Bajnok a Spitzmüller-Kazár kettős

Spitzmüller Csaba és Kazár Miklós nyerte az Országos Rali Bajnokságot, miután a Mecsek Ralin zsinórban ötödik győzelmüket szerezték.

2008.11.10 11:57ma.hu

Könnyű versenynek tűnhetett a szezonzáró a Hell Racing Team párosa számára, hiszen már egy harmadik helyezéssel is bajnokok lettek volna. Valójában azonban akkora teher volt rajtuk, hogy még a célban sem tudtak igazán feloldódni. A győzelemmel Kazár Miklós az idén két szakágban is bajnok lett, hiszen a rali mellett a Short Track Quad Bajnokság Prestige A kategóriájának is 2008-as bajnoka.

Spitzmüller Csaba: – Még most sem merem elhinni, hogy megnyertük a bajnokságot. El kell telnie egy kis időnek mire fel tudom fogni. Talán könnyű győzelemnek látszott, de borzasztóan nehéz verseny volt. Az első nap nehezebbek voltak a körülmények, ami egy kicsit elterelte a figyelmemet. Ma viszont nagyon nehezen fogytak a gyorsasági szakaszok.

Jól esett, hogy több sms-t is kaptunk Benik Balázstól, de Turán Friciék is Vizin Laci bácsi is folyamatosan nyugtatgatott minket, hogy meglesz. A célban minden ellenfelünk gratulált, ami fantasztikusan jó érzés volt. Öt versenyt nyertünk zsinórban, de ez nem tükrözi a valós erőviszonyokat. Nagyon jó versenyzőkkel és csapatokkal kellett megküzdenünk az idén, és nagyon szoros volt a bajnokság.

– Mindenkinek köszönöm, aki segített bennünket pályafutásunk során. Este ünneplünk, reggel pedig talán már úgy ébredek, hogy fel tudom fogni, bajnokok lettünk.

Kazár Miklós: – Sokat dolgoztunk ezért az eredményért. Most ért be az elmúlt évek munkája. Az idei volt az első évünk, amikor ugyanazzal az autóval és ugyanazzal a csapattal álltunk rajthoz valamennyi versenyen. A profi háttér pedig meghozta az eredményt is.

– Nagyon komoly csapat állt mögöttünk az idén, gondolok itt a Mitsubishire, a Hell Racing Teamre, a partnereinkre és még nagyon sok emberre, akiket lehetetlenség felsorolni. Nagyon sok segítséget kaptunk az idén tőlük is és mindenkitől, aki szereti a ralit.

John Easton, MML Sport igazgatója: – Nagyon boldogok vagyunk. Könnyű versenynek tűnt, de valójában nem volt az. Az év elején aggódtunk egy kicsit a két műszaki hibánk után, de Spici már akkor is bebizonyította, hogy képes futamot nyerni és végül a legjobb versenyző nyerte a bajnokságot.

– Az idén két teljes bajnoki szezont futott a csapatunk, az egyiket Litvániában, a másikat Magyarországon. Mind a két bajnokságot sikerült megnyernünk, úgyhogy nem is kívánhattunk volna többet. Örömmel jöttünk Magyarországra, és remélem, hogy jövőre Spicivel
megvédhetjük a magyar bajnoki címet.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.