Tereprali

Africa Race - Szalayék egy helyet javítottak

A Szalay Balázs, Bunkoczi László kettős a 10. lett a klasszikus Dakar-útvonalon haladó Africa Race nemzetközi terepraliverseny vasárnapi szakaszán, az összetettben pedig a 11. helyre lépett előre.

2017.01.09 01:30MTI
Fotó: Dakar.hu

Az Opel Dakar Team tájékoztatása szerint a verseny mezőnye vasárnap már Mauritániában haladt, ahol a 172,5 kilométeres gyorsasági részen a magyar kettős remek tempóban hajtott, s a győztes Matthieu Serradori, Fabian Lurquin francia kettőstől csupán kevesebb mint hét perccel volt lassabb.

"A határátkelés flottul zajlott, utána viszont majdnem négy órát kellett várnunk a rajtban, ami miatt teljesen kiestünk a ritmusból. Ez csak azért volt zavaró, mert utána viszont egy rettenetesen gyors szelektív szakasz következett, amelyen gyakran közlekedtünk 180-190 kilométer per órás tempóval" - nyilatkozta Szalay Balázs.

A kamionosok mezőnyében a Darázsi Zsolt, Szalai Norbert kettős a hatodik eredményt érte el, míg a Kovács Miklós, Czeglédi Péter, Ács László egység technikai gondok miatt nem tudott végigmenni a szelektív szakaszon.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.