Autósport-tereprali

Africa Race - Szalayék a 12. helyen zárták a második szakaszt

A Szalay Balázs, Bunkoczi László kettős a 12. idővel teljesítette a klasszikus Dakar-útvonalon haladó Afrika Race nemzetközi terepraliverseny keddi, második szakaszát, s az összetettben is ebből a pozícióból folytathatja a viadalt.

2017.01.04 02:30MTI
Fotó: Opel Dakar Team

Az Opel Dakar Team keddi tájékoztatása szerint nehéz etapon van túl a mezőny, melyen a versenyzők dolgát nehezítette, hogy az itiner nem minden esetben volt pontos, így a magyar duó is eltévedt egyszer..

"Két kilométert tévedtünk ezen a napon, s onnan jöttünk rá, hogy rossz irányba megyünk, hogy többen is jöttek szembe. Ugyanott tévesztettek, ahol mi, csak ők előttünk voltak, így ők több időt buktak" - mondta Bunkoczi.

 A Domaine Mulajból Tagunitba tartó szakaszon a 369,94 kilométeres gyorsaságin az orosz Vlagyimir Vasziljev volt a leggyorsabb, Szalayékat 1:01:19 órával megelőzve.

A kamionosoknál a szinte Vasziljevvel azonos időt produkált, szintén orosz Andrej Karginov volt a leggyorsabb. A magyarok közül a Kovács Miklós, Czeglédi Péter, Ács László trió az ötödik, a Darázsi Zsolt, Szalai Norbert kettős a hatodik pozícióban zárta a napot.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.