A legjobb magyar

Négyesfogathajtó-vb: Lázár Zoltán harmadik a díjhajtás első napján

A mezőny fele, azaz 28 versenyző után legjobb magyarként Lázár Zoltán harmadik helyen áll a díjhajtás első, csütörtöki napja után a Bredában zajló négyesfogathajtó-világbajnokságon.

2016.09.01 17:23MTI

A viadal honlapja szerint két holland áll az élen: vezet a sportág élő legendája, az egyéniben rekorderként négyszeres aranyérmes Ijsbrand Chardon 36,87 hibaponttal, őt honfitársa, Theo Timmerman követi 45,95-tel. A kettes- és négyesfogathajtásban összesen nyolcszoros világbajnok Lázár Zoltán 46,66 hibapontot kapott gyakorlatára.

Csütörtökön további két magyar volt érdekelt: a csak egyéniben induló Váczi István jelenleg hatodik 52,62 hibaponttal, míg a csapattag 57,64-gyel ifj. Dobrovitz József 14.

Pénteken további 28 hajtó mutatkozik be, köztük az egyéniben a legutóbbi három vb-n győztes ausztrál Boyd Exell, illetve a csapatban világbajnok Dobrovitz József 14.44-kor, az egyéniben induló Móró Lajos 15.06-kor hajt a díjhajtó négyszögbe.

Szombaton a maratonhajtással folytatódik a verseny, majd vasárnap az akadályhajtással zárul.

Állás a díjhajtás első napja után:
1. Ijsbrand Chardon (holland) 36,87 hibapont
2. Theo Timmerman (holland) 45,95
3. Lázár Zoltán 46,66 ...
6. Váczi István 52,62 ...
14. ifj. Dobrovitz József 57,64

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.