Lovassport

Magyar sikerek a fábiánsebestyéni fogathajtóversenyen

Mindhárom kategóriában magyar győzelem született a Fábiánsebestyénben vasárnap befejeződött nemzetközi fogathajtóversenyen.

2016.05.08 18:32MTI

Az egyeseknél Kecskeméti László, a ketteseknél a 11-szeres világbajnok Lázár Vilmos, míg a négyeseknél öccse, a 9-szeres vb-aranyérmes Lázár Zoltán diadalmaskodott.

A Magyar Lovassport Szövetség elnökeként is dolgozó Lázár Vilmos sikeréhez kétség sem férhetett, ugyanis fölényesen nyerte meg a csütörtökön és pénteken rendezett díjhajtást, valamint a szombati maratonhajtást. Ezáltal tetemes előnnyel várta a vasárnapi akadályhajtást, amelyen mindössze némi időtúllépésért kapott hibapontot, de így is több mint húszpontos előnnyel végzett az élen összesítésben.

Az elitkategóriában Lázár Zoltán szintén a legjobbnak bizonyult az első két számban, de vasárnap kifejezetten indiszponáltan versenyzett, számos hibát vétett, így több mint 12 hibapontot szedett össze. Mivel azonban a mögötte álló Dobrovitz József és ifj. Dobrovitz József is rontott, megőrizte első helyét. Az apa-fia párviadalból ezúttal jobb akadályhajtásának köszönhetően a fiatalabb hajtó jött ki győztesen.

A vasárnapi akadályhajtás egyetlen hibátlan - verőhiba nélküli és szintidőn belüli - menetét a kettesek között egyéniben, a négyeseknél csapatban világbajnok Kecskeméti László mutatta be, ezzel pedig magabiztossá tette az egyesek között aratott sikerét.

A magyar négyesfogathajtók számára ez volt az első válogatóverseny a világbajnokságra.

Eredmények:
egyesfogatok:
1. Kecskeméti László 154,44 hibapont
2. Kovács Imre (román) 166,64
3. Nyúl Katalin 174,69
kettesfogatok:
1. Lázár Vilmos 146,43
2. Szilágyi Zsolt 167,21
3. Galambos Nándor 177,70
négyesfogatok:
1. Lázár Zoltán 175,15
2. ifj. Dobrovitz József 181,39
3. Dobrovitz József 182,58

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.