Utánpótlás

Portugál szakemberekkel erősít a Debreceni Labdarúgó Akadémia

A szakmai igazgató Luis Castro lesz, a 6-11 éves korosztály képzéséért Roberto Morais, míg a 12-16 éves korúak neveléséért Gilberto Freitas felel július elejétől.

2016.07.13 13:09MTI

A Debreceni Labdarúgó Akadémia (DLA) portugál szakemberekkel erősíti az utánpótlásnevelő munkát - jelentette be a város polgármestere a szerdai sajtótájékoztatón, amelyen bemutatták a három portugál edzőt.

Papp László (Fidesz-KDNP) azt mondta, a DLA a megkezdett minőségi munkát magasabb szintre kívánja emelni, ezért határozták el, hogy portugál szakembereket szerződtetnek.

"A debreceni labdarúgás jövője az utánpótlásnevelésen múlik, ezért a legfontosabb, hogy növeljük az itteni labdarúgás megtartó erejét, amelyhez a szakmai munka további erősítése elengedhetetlen" - hangsúlyozta a polgármester.

Papp László utalt arra, hogy a DLA munkáját a Magyar Labdarúgó Szövetség azzal is elismerte, hogy regionális központtá nyilvánította az akadémiát az alapítást követő öt év eredményei alapján.

A 2017-es év infrastrukturális fejlesztései között Papp László megemlítette, hogy fedett pályát, csarnokot kívánnak építeni az akadémia főépülete mellett, annak érdekében, hogy téli üzemmódra is alkalmassá tegyék a létesítményt.

Herczeg András, a DLA ügyvezető igazgatója kifejtette, a labdarúgó-akadémián folyó még hatékonyabb és eredményesebb munka érdekében nyitni kell külföld felé, ezért is foglalkoztatják a portugál edzőket. A szakmai igazgató Luis Castro lesz, a 6-11 éves korosztály képzéséért Roberto Morais, míg a 12-16 éves korúak neveléséért Gilberto Freitas felel július elejétől.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.