Foci

Beckenbauerrel is találkoznak Milánóban a Debreceni Labdarúgó Akadémia fiataljai

Egy hónap múlva indul Milánóba a Debreceni Labdarúgó Akadémia (DLA) csapata, amely a 32 országot felvonultató tornán vesz részt, találkozik Franz Beckenbauerrel és a helyszínen szurkolhatja végig a Bajnokok Ligája döntőjét.

2016.04.27 03:30MTI

A Gazprom Foci a barátságért programjának keddi debreceni nyilvános edzésén - amelyen részt vett Papp László, a város polgármestere is - a fiatalok a program nemzetközi jelképét, a barátságkarkötőt is átadták egymásnak és a jelenlévő támogatóknak, köztük Bódi Ádámnak, a program hazai nagykövetének, Herczeg Andrásnak, a Debreceni Labdarúgó Akadémia szakmai igazgatójának és Vojtekovszki Csabának, a támogató MLSZ utánpótlásprogram-vezetőjének.

"Büszkék vagyunk a debreceni gyerekekre, hogy eredményükkel kivívták, hogy eljussanak egy ilyen volumenű eseményre" - mondta Herczeg András. "Hatalmas élményt jelent majd ez nekik, emellett pedig kapcsolatokra tehetnek szert és megismerkedhetnek más futballkultúrával rendelkező országok játékosaival, amiből akár a későbbi karrierjük során is profitálhatnak."

A debreceniek a tavalyi korosztályos bajnokság megnyerésével érték el, hogy képviselhetik Magyarországot a nemzetközi fórumon és focibajnokságon.

A Foci a barátságért program célja egyrészt, hogy elősegítse a fiatalok sportolását, így népszerűsítve az egészséges életmódot, másrészt pedig a résztvevőkön keresztül, különböző országok gyermekeit összehozva hangsúlyozza egymás kölcsönös tiszteletét és a nemzetközi barátságok, a tolerancia és az egyenlőség fontosságát.

A DLA csapata május 26-án indul Milánóba és május 29-ig utazik haza.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.