Üzlettárs lesz a tanítvány és az edző

Korábbi uszodáját üzemelteti majd Phelps

Egy partnerszerződés értelmében Michael Phelps, az amerikaiak tizennégyszeres olimpiai bajnok úszója edzőjével, Bob Bowmannel közösen fogja üzemeltetni azt a Baltimore-ban lévő uszodát, amelyben hétéves korától edzett.

2008.11.08 16:20MOB/sporthirado

A tanítványnak és a szakembernek a kontraktus értelmében öt éve van arra, hogy megvásárolják a létesítményeket. A két fél pénteken megalapította az Aquatic Ventures LLC elnevezésű céget, amely két, a városban lévő uszoda üzemeltetését vállalta. Két olyan uszodáét, ahol Phelps mellett további hat olimpiai bajnok nevelkedett a korábbi évtizedekben. "Nagyon izgatottak vagyunk, hogy itt lehetünk, ez a mi igazi otthonunk” – mondta Bowman.

A tréner hozzátette, hogy Phelpsszel közösen folytatják azt a korábbi elképzelést, hogy a létesítmény egyszerre legyen helye a szórakozásnak és a versenyzésnek. Ezen kívül elmondta még, hogy a csodaúszó ugyan nagyon elfoglalt lesz a sok edzés miatt az új év elején, de igyekszik résztvenni a különböző döntésekben. "Igyekszünk több, különféle programmal bővíteni az eddigi tárházunkat. Elsősorban viszont szeretnénk a leggyorsabban ismét megismertetni és felfedeztetni a helyet az emberekkel” – tette hozzá Bowman, aki először az észak-baltimore-i úszócsarnokban tartott edzést az akkor 11 éves Phelpsnek.

A rekorddöntögető sportoló ezután a michigani egyetemre is követte edzőjét, aki akkor az ottani férfi úszócsapatot irányította. Egyelőre hosszútávú bérleti szerződést kötöttek a felek a tulajdonossal. Ennek értelmében a Pekingben nyolc aranyérmet nyerő úszónak és edzőjének öt éve van arra, hogy megvásárolja a létesítményeket.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.