Kézilabda

Eklemovics Nikola lett a Telekom-Veszprém új sportigazgatója

Eklemovics kinevezése nem érinti Xavi Sabate vezetőedző munkáját, illetve munkakörét.

2016.06.16 21:35MTI

A Veszprém Handball Zrt. csütörtökön jelentette be, hogy az egykori klasszis játékos feladatkörébe tartozik a felnőtt csapat szakmai munkájának felügyelete, tovább az utánpótlás korosztályok szakmai munkájának felügyelete is.

Eddig a Zrt. nem rendelkezett sportigazgatói státusszal, de állásfoglalása szerint a társaság ezzel is elő kívánja segíteni a csapat minél sikeresebb működését, és egy minden tekintetben professzionális szakmai háttér megteremtését, amely segíti az edzői kar, a játékosok és az utánpótlás korosztályok szakmai munkáját is.

A sportigazgatói megbízást indokolja az is - áll a közleményben -, hogy a következő szezon minden eddiginél nagyobb terhet ró a Telekom-Veszprémre, miután a felnőtt csapat résztvevője lesz az NB I teljes sorozatának - azaz nem csak a rájátszásra csatlakozik be -, a SEHA Ligának és a Bajnokok Ligája versenysorozatának is. Mindemellett várhatóan a klub fogja adni a legtöbb játékost abba a válogatottba, amely 2017 januárjában részt vesz a franciaországi világbajnokságon.

Eklemovics kinevezése nem érinti Xavi Sabate vezetőedző munkáját, illetve munkakörét. A spanyol szakemberrel a Zrt. érvényes szerződéssel rendelkezik, és munkájára a továbbiakban is vezetőedzőként számít.

A szerb-magyar származású, 38 esztendős Eklemovics Belgrádban, az RK Partizanban kezdte profi pályafutását, majd a Crvena zvezda játékosa lett. Tizennégy alkalommal szerepelt a szerb válogatottban. Magyarországon 1999-től előbb a Pick Szegedben, majd 2004-től az MKB Veszprémben játszott. Utóbbi színeiben 170 mérkőzésen 422 gólt dobott. A magyar válogatottban 32 mérkőzésen 80 gólt szerzett. 2011-14 között a lengyel Wisla Plock, 2014-2015-ben a román HCM Baia Mare játékosa volt.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.