Férfi kézilabda vb-selejtező

Egygólos előny a veszprémi visszavágó előtt

A magyar férfi kézilabda-válogatott egy góllal, 26-25-re nyerni tudott ugyan a szerbek vendégeként világbajnoki selejtezőn a múlt pénteken, de ez nem teheti kényelmessé a csapatot Xavi Sabaté szövetség kapitány szerint.

2016.06.14 23:30MTI

A gárda Kraljevóban a második félidő elején már nyolc góllal is vezetett, innen fordítottak a hazaiak, ám végül a magyarok távoztak győztesen.

"Annak örülhettünk, hogy nyertünk Szerbiában, mert ott nagyon nehéz vendégként győzni. Igazán nehéz mérkőzés vár még ránk Veszprémben" - idézte Sabatét a magyar szövetség honlapja.

A BL-döntős Veszprém vezetőedzőjeként is tevékenykedő Sabaténak ezzel a mérkőzéssel jár le a szerződése szövetségi kapitányként, amely posztra március 11-én nevezték ki. Miután a válogatott a gyengén sikerült lengyelországi Eb miatt elbúcsúzhatott riói olimpiai álmaitól, a szövetség közös megegyezéssel szerződést bontott a spanyol-orosz Talant Dujshebaevvel.

A szerbeknél négy alapjátékos, Momir Ilic (MVM Veszprém), Marko Vujin (THW Kiel), Alem Toskic (Vardar Szkopje) és Ivan Nikcevic (Wisla Plock) nem szerepel a visszavágón sem, ugyanakkor a Sabaté keretében mindenki egészséges, és teljes erővel edzhet.

A visszavágót szerdán 20 órakor rendezik Veszprémben. A párharc győztese vehet részt a 2017 januárjában, Franciaországban sorra kerülő világbajnokságon.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.