Az utód nélkül

Maradona egyelőre hiába vár Messire

Diego Maradona, az argentin labdarúgó-válogatott szövetségi kapitánya hiába utazott el az FC Barcelonához, nem tudta meggyőzni a katalán klub vezetőit arról, hogy engedjék el Lionel Messit a dél-amerikai válogatott november 19-i Skócia elleni glasgowi barátságos mérkőzésére.

2008.11.07 07:37MTI, koac, ma.hu

Messi a szakember szálláshelyén találkozott a korábbi futball-legendával és Carlos Bilardo csapatmenedzserrel. Maradona szeretett volna személyesen beszélni Joan Laportával, a katalán klub elnökével is, hogy engedélyt kérjen Messi szerepeltetésére Skóciában. Laporta azonban Brüsszelben, az Európa Parlament ülésén vett részt, így a találkozás elmaradt ugyan, de innen is üzent az új szövetségi kapitánynak.

"Messire az argentin futballnak és az FC Barcelonának is óriási szüksége van" - mondta Laporta. "Az argentinok felkészülési meccsein gyakran elszabadulnak az indulatok, nem szeretnénk, ha Lionel egy ilyen mérkőzésen szenvedne sérülést. Ezen kívül az argentin szövetséggel van egy megállapodásunk arról, hogy Messi az év végéig csak a tétmeccseken szerepel a válogatottban és mi ehhez tartjuk magunkat." Az említett megállapodás még az Olimpia előtt köttetett az argentinok és a katalán gárda között. Ennek értelmében játszhatott Messi Pekingben, viszont cserébe a válogatottnak el kell tekintenie a fiatal csatár játékától a barátságos találkozókon.

Argentin lapértesülések szerint Maradona nem kíván belenyugodni az elutasításba és jó barátját, a Barcelona szakvezetőjét, Josep Guardiolát kérte meg, segítsen abban, hogy Messi mégis pályára léphessen a skótok ellen.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.