Ki lesz a legjobb?

FIFA Év játékosa: Ronaldo és Messi a nagy esélyes

A Nemzetközi Labdarúgó Szövetség (FIFA) nyilvánosságra hozta annak a 23 játékosnak a nevét, aki jelölt az év legjobbja szavazáson.

2008.10.29 20:03MTI/ma.hu

A tavaly győztes Kaká ugyan ezúttal is ott van a listán, a szakértők szerint a brazil irányító ezúttal csak "epizódszereplő" lesz, hiszen az elmúlt idény alapján Cristiano Ronaldót, a Bajnokok Ligája-győztes Manchester United klasszisát, valamint Lionel Messit, az FC Barcelona argentin támadóját tartják a két legnagyobb esélyesnek.

A legjobbakra a válogatottak szövetségi kapitányai, valamint a csapatkapitányok szavazhatnak. Az ünnepélyes eredményhirdetést január 12-én, a Zürichben sorra kerülő FIFA-gála keretében tartják. A három dobogós labdarúgó nevét - sorrend nélkül - várhatóan decemberben hozzák nyilvánosságra.

Íme, a 23 fős társaság:

Emmanuel Adebayor (Togó), Sergio Agüero (Argentína), Andrej Arshavin (Oroszország), Michael Ballack (Németország), Gianluigi Buffon (Olaszország), Iker Casillas (Spanyolország), Deco (Portugália), Didier Drogba (Elefántcsontpart), Samuel Eto'o (Kamerun), Cesc Fabregas (Spanyolország), Steven Gerrard (Anglia), Zlatan Ibrahimovic (Svédország), Andrés Iniesta (Spanyolország), Kaká (Brazília), Frank Lampard (Anglia), Lionel Messi (Argentína), Franck Ribéry (Franciaország), Cristiano Ronaldo (Portugália), John Terry (Anglia), Fernando Torres (Spanyolország), Ruud van Nistelrooy (Hollandia), David Villa (Spanyolország) és Xavi (Spanyolország)

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.