Nemzetközi szintű körülmények

Megújult a cselgáncscsarnok Kaposváron

A város Kinizsi lakótelepén álló kétszintes, két küzdőterű létesítmény nemzetközi szintű körülményeket biztosít a Kaposvári Judo Klub és a Kaposvári Sportiskola nyolc edző által irányított háromszáz cselgáncsozójának felkészüléséhez.

2016.06.05 13:21MTI

Átadták a megújult cselgáncscsarnokot Kaposváron vasárnap.

A város Kinizsi lakótelepén álló kétszintes, két küzdőterű létesítmény nemzetközi szintű körülményeket biztosít a Kaposvári Judo Klub és a Kaposvári Sportiskola nyolc edző által irányított háromszáz cselgáncsozójának felkészüléséhez.

A korábbi, korszerűtlen ingatlan átalakítását és bővítését magában foglaló, 180 millió forintos beruházás költségét az önkormányzat és a Magyar Judo Szövetség közösen fedezte.

Szabó Tünde, sportért felelős államtitkár az eseményen méltatta a fejlesztésben résztvevők összefogását, kitartását, majd felhívta a figyelmet arra, hogy a magyar cselgáncsozók kiemelkedő eredményeivel zárult barcelonai olimpia óta a sportág iránt a korábbinál is nagyobb az érdeklődés Magyarországon.

Reményét fejezte ki: Magyarország elnyeri a 2024-es olimpia rendezésének jogát, s azon hazai közönség előtt a megújult csarnok adta lehetőségekkel élve a kaposváriak is spottörténelmet írnak.

Szita Károly (Fidesz-KDNP), Kaposvár polgármestere arról szólt, hogy a somogyi megyeszékhely a költségvetése 4,2 százalékát költi sportra, szemben az országos átlaggal, amely 0,8 százalék.

A politikus "az évszázad beruházási programjának" nevezte a Modern városok programot, amelynek révén Kaposváron 50 milliárd forint értékű fejlesztés, köztük több sportberuházás valósul meg a következő években. Példaként említette a sportcsarnok felújítását, versenyuszoda, szabadtéri kosárlabda pálya építését.

Tóth László, a Magyar Judo Szövetség elnöke a kaposvári létesítményt Magyarország legkorszerűbb cselgáncscsarnokának nevezte. Hozzátette, az épület nemcsak a város dzsúdóját segíti, hanem várhatóan a Magyarországon 110 éves múltra visszatekintő sportág dél-dunántúli központja is lesz, támogatva számos versenyző sikeres pályafutását.

Megjegyezte, a kaposvári cselgáncsot a Nemzetközi Judo Szövetség azzal támogatja, hogy a megújult csarnok tatamiját ajándékba adja, a szervezet vezetője pedig várhatóan még idén ellátogat a városba.

Gelencsér Attila Kaposvár és térsége fideszes országgyűlési képviselője a sport fontosságáról szólva kitért rá: a felnőttek a munkahelyükön és otthon összesen 14-16 órát dolgoznak naponta. Ehhez a helytálláshoz edzettségre, kitartásra van szükség, így a rendszeres testmozgást fontos gyermekkorban elkezdeni.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.