Siker!!!

Vizes Eb - Bernek Péter bronzérmes 400 méter gyorson

Bernek Péter bronzérmet szerzett 400 méter gyorson a Londonban zajló vizes Európa-bajnokság úszódöntőinek hétfői nyitányán.

2016.05.16 20:36MTI

A magyar versenyző - aki 2014-ben Dohában rövidpályás világbajnoki címet nyert ebben a számban - végig nagy csatát vívott a második helyen a norvég Henrik Christiansennel, végül 3:46.81 perces idővel, egyéni legjobbjától (3:46.29) nem sokkal elmaradva harmadikként csapott célba.

"Gyakorlatilag el sem fáradtam, annyira sem, mint reggel. Ez most nem állt össze, de inkább most, mint az olimpián. Ez olyan pont semmilyen volt. Kielemezzük, mi volt a hiba, az volt az érzésem, hogy még maradt bennem, van még mit csiszolni rajta, mert 3:45-re számítottam. Most 250-nél indultam meg, ki kellett ezt is próbálni, mint sok minden mást is, hogy Rióban a legjobb legyen." - idézte a Magyar Úszó Szövetség facebook-oldala a magyar versenyzőt.

Bernek ezzel a magyar úszók első érmét szerezte a brit fővárosban. A számot rendkívül magabiztosan az olasz Gabriele Detti nyerte.

Eredmény:

férfi 400 m gyors, Európa-bajnok:
Gabriele Detti (Olaszország) 3:44.01 perc
2. Henrik Christiansen (Norvégia) 3:46.49
3. BERNEK PÉTER 3:46.81

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.