Gratulálunk!

Sportdiplomáciai siker, kajak-kenu világkupa Szegeden 2018-ban

Jövő év után 2018-ban is rendezhet világkupaversenyt a Magyar Kajak-Kenu Szövetség (MKKSZ) Szegeden.

2016.03.12 10:30MTI

A nemzetközi szövetség (ICF) madridi boardülésén született pénteki döntésről Schmidt Gábor, az MKKSZ főtitkára tájékoztatta az MTI-t.

Mint mondta, 2018-ban Moszkva és Duisburg mellett lesz vk-verseny házigazdája Szeged.

"Szeretnénk a világkupából egy igazi kajak-kenus multisport eseményt csinálni, azaz a többi szakágat is, profi közvetítés mellett, bemutatni. Legfőképpen a maratonit, de a kajakpólót és a sárkányhajót is" - mondta, hozzátéve, hogy a fő hangsúly természetesen az olimpiai sprintszámokra kerülne, és így összességében a világkupa jó felvezetése lenne a 2019-es, olimpiai kvalifikációs világbajnokságnak, amelynek a rendezését tavaly kapta meg a magyar szövetség.

Legutóbb 2014-ben volt világkupa Szegeden, a következő 2017-ben lesz.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.