Súlyemelés

A B próba sem segített a doppingoló Lovcseven

A laboratóriumi B próba is pozitív eredménnyel zárult, így doppingolás miatt eltiltásra számíthat és nem indulhat a riói olimpián Alekszej Lovcsev, az oroszok ólomsúlyú világbajnok súlyemelője.

2016.03.10 13:22MTI

Lovcsev versenyzési jogát még karácsonykor ideiglenesen felfüggesztették, miután a novemberi, egyesült államokbeli vb-n a plusz 105 kilogrammosok kategóriájában világcsúcsokkal, így összetettben 475 kilogrammos abszolút rekorddal győzött, a montreali laboratóriumban elvégzett mintaelemzés szerint azonban doppingolt. A vizsgálat a 26 éves sportolónál tiltott listás növekedési hormon - ipamorelin - használatát mutatta ki az orosz R-Sport hírügynökség közlése szerint.

A doppingeset következményeként az orosz sportminisztérium elmozdította állásukból a férfi és női súlyemelő-válogatottak vezetőedzőit.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.