Programajánló

Nyolcszázezer embert várnak a Kihívás Napjára

Azzal a céllal, hogy felhívja a lakosok, önkormányzatok, tanintézmények figyelmét a testmozgás és az aktív egészséges életmód fontosságára.

2016.03.01 06:30MTI

A Magyar Szabadidősport Szövetség (MSZSZ) nyolcszázezer ember részvételére számít a Kihívás Napján, amelynek programjaiban az idén világszerte legalább 50 ország városai, falvai vesznek részt május 25-én.

A hazai szervezők keddi közleménye szerint az eddigi években összességében 8 millió embert mozgatott meg a Kihívás Napja, amelyhez a korábbi években 1596 magyar település csatlakozott.

A kezdeményezésnek - melyet idén a főtámogató Coca-Cola Testébresztő programja segít - az a célja, hogy felhívja a lakosok, önkormányzatok, tanintézmények figyelmét a testmozgás és az aktív egészséges életmód fontosságára. Az eseményt a hagyományoknak megfelelően az MSZSZ koordinálja.

Az idei felhívó anyagokat és versenykiírásokat a Magyar Szabadidősport Szövetség elektronikus úton juttatja el az ország valamennyi polgármesterének, a tanintézmények tankerületi vezetőinek, valamint a már korábban szerepelt települések szervezőinek.

A tanintézményeknek újra hirdetnek külön versenyt "Építs akadálypályát és teljesítsd a kihívást" elnevezéssel. Ennek keretében akadálypálya-terveket várnak az intézmények testnevelő tanáraitól. A programban résztvevő településeket és iskolákat értékes díjakkal jutalmazzák.

Magyarország legnagyobb szabadidősportos megmozdulására április 28-ig nevezhetnek a települések.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.