Persely

Itt az új kihívás: gyűjtsünk sok pénzt egyszerűen 2016-ban!

Az év eleji fogadalmak mellett sokan kezdenek el takarékoskodni, mutatunk egy egyszerű, de nagyszerű módszert. Ne feledjék: sok kicsi sokra megy!

2016.01.01 16:36ma.hu

A képlet végletesen egyszerű: minden héten elteszünk valamennyi pénzt (és nem vesszük ki! Ez nagyon fontos.) egy befőttesüvegbe.

A módszer csak annyi: minden héten az előző alkalommal betett összegnél 20 forinttal többet tegyünk félre. Tehát ha az első héten 20 forinttal kezdtünk, a másodikon 40 forintot, a harmadikon 60-at, a negyediken 80-et tegyünk az üvegbe.

Ez hetente semmiképpen nem megterhelő nagyságrend, hiszen az év közepén, a 26. héten a behelyezendő összeg 520 forint, az 52. héten pedig 1040,-.

Ha minden héten lelkiismeretesen félreteszi ezt az igazán csekély összeget, az év utolsó napján ennyi lesz az üvegben: 27 560 forint. Ez igazán szép évvégi ajándék lehet, pláne akkor, amikor már minden háztartási kassza teljesen kiürült.

(Az illusztráción látható megoldással egy dolláronként emelték a téteket.) Érdemes egy papírlapot kinyomtatni a megfelelő összeggel, és azon vezetni a takarékoskodás állomásait.

Természetesen bármekkora összeggel és bármilyen szorzóval meg lehet próbálni - a lényeg az, hogy hetente gyűjtsük!

lifeasyouliveit.blog


Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.