Boksz

Kaposvár rendezi az idei junior ökölvívó Európa-bajnokságot

Az Eb rendezéséhez Kaposvár 15 millió forinttal járul hozzá.

2016.02.24 14:58MTI

Kaposvár ad otthont június 18. és 26. között az idei junior ökölvívó Európa-bajnokságnak - jelentették be szerdán hivatalosan a somogyi megyeszékhelyen.

Az erről tartott sajtótájékoztatón Szita Károly polgármester elmondta, Csötönyi Sándor, a magyar szövetség elnöke három hónapja fordult hozzá azzal, hogy vállalják el a házigazda szerepét, ő pedig a felkérésre örömmel mondott igent.

A városvezető történelmi jelentőségűnek nevezte a lehetőséget Kaposvár számára. Egyúttal emlékeztetett rá, a megyeszékhely régiós központnak számít a sportágban, s a Ring SC révén jelenleg az ország legeredményesebb utánpótláscsapatával rendelkezik. Megemlítette, hogy tavaly 15 millió forintból újították fel a helyi ökölvívótermet.

A sajtóeseményen az is kiderült, hogy az Eb rendezéséhez Kaposvár 15 millió forinttal járul hozzá.

"Kaposvár kiérdemelte, hogy nagy versenyt rendezhessen, és szerencsére sikerült is megállapodnunk erről a polgármester úrral" - mondta az MTI-nek Csötönyi Sándor, hozzátéve, hogy nagy hagyományai vannak a sportágnak a városban, és az utánpótlásban elért tavalyi eredményei is feljogosítják a rendezésre. - "Több más helyszín is felmerült, ám úgy gondoltuk, itt lesz a legjobb helye az Európa-bajnokságnak."

A 15-17 évesek kontinensviadalára a szervezők 300 versenyzőt és 60 sportvezetőt várnak.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.