Programajánló

Idén is megrendezik a nemzetközi természetfilm-fesztivált Gödöllőn

Az ötnapos programsorozatban a nemzetközi mellett idén a Kárpát-medencei filmszemlét is meghirdetik.

2016.02.01 01:31MTI

Május 18. és 22. között immár második alkalommal rendezik meg a gödöllői Nemzetközi Természetfilm Fesztivált. A rendezvényre már lehet nevezni - tájékoztatta az MTI-t a fesztivál kommunikációs vezetője.

Ersók Nóra elmondta: az ötnapos programsorozatban a nemzetközi mellett idén a Kárpát-medencei filmszemlét is meghirdetik. Emlékeztetett arra, hogy a szervezők a természet- és környezetvédelem gondolatát állították a középpontba, a jelentkezők pedig nemcsak professzionális filmkészítők lehetnek, hanem bárki pályázhat.

"Nem titkolt célunk az is, hogy minél több fiatalt érjünk el akár alkotóként, akár nézőként vagy aktív természetvédőként" - tette hozzá.

A kommunikációs vezető felidézte: a tavaly először megrendezett versenyre 42 országból 424 film érkezett, amelyekből az előzsűri végül hetvenet választott ki a megmérettetésre, a Gödöllő-szerte zajló vetítéseken pedig több ezer látogató vett részt.

A mostani év kiemelt témája a víz és a vizes élőhelyek védelme - hívta fel a figyelmet Ersók Nóra. A nemzetközi szekcióban klasszikus természetfilmekkel, természet- és környezetvédelmi dokumentumfilmekkel, úti és expedíciós filmekkel, rajzfilmekkel, valamint a tudomány és természet, a vadászat, a halászat-horgászat témakörébe tartozó filmekkel lehet pályázni. A Kárpát-medencei szemle kategóriái a természeti értékeink, a vidéki élet és a hagyományok tematikát ölelik fel.

A fesztivál munkatársa hangsúlyozta: az öt nap alatt idén is ingyenes vetítésekkel, közönségtalálkozókkal, sokszínű környezet- és természetvédelmi programokkal, előadásokkal és könnyűzenei koncertekkel várják az érdeklődőket.

A fesztiválon 9 szekciódíj és 5 kiemelt díj (fődíj, a legjobb víz, vizes élőhelyvédelmi film díja, Rockenbauer-emlékdíj, Kárpát-medencei külhoni magyar alkotó díja, legjobb fiatal alkotó díja) vár gazdára. Részletek a www.godollofilmfest.com oldalon találhatók, a nevezés február 29-én zárul.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.