Összecsapás

Dohai tenisztorna - Babos a második fordulóban

Babos Tímea három játszmában legyőzte az amerikai Madison Brengle-t, így bejutott a második fordulóba a dohai keménypályás női tenisztornán.

2016.02.22 19:30MTI

A viadal honlapjának hétfői beszámolója alapján a magyar játékos az első játszmában pillanatok alatt kétszer is elveszítette saját adogatását, így gyorsan 4-0-s hátrányba került, ennek ellenére szűk háromnegyed órájába került az idei Australian Openen a harmadik fordulóig jutott amerikai teniszezőnek - akit a későbbi bajnok Angelique Kerber győzött le -, hogy befejezze a szettet.

A második játszmában egészen 5-5-ig fej-fej mellett haladtak egymással a felek, Babos ekkor egy maratoni hosszúságúra nyúlt játék végén elvette rivális adogatását, majd a sajátját megtartva 1 óra 37 perc elteltével egyenlített.

A harmadik játszmában Babos valósággal átgázolt ellenfelén, 6-0-val hozta a szettet és megnyerte az összecsapást.

A legfrissebb világranglistán 48. Babos a legjobb 32 között a 16. helyen kiemelt Sara Erranival találkozik. A 28 éves olasz játékos szombaton Dubajban pályafutása kilencedik egyéni tornagyőzelmét aratta. Babos korábban háromszor találkozott Erranival, az olasz tavaly a mexikói Monterreyben, illetve 2013-ban Dohában keménypályán győzött, míg a magyar teniszező 2012-ben szintén Monterreyben nyert.

Eredmény, egyes 1. forduló (a 32 közé jutásért):

----------------------------------------------- Babos Tímea-Madison Brengle (amerikai) 3:6, 7:5, 6:0

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.