Férfi kézilabda Eb

Dujshebaev: ha Japánban lennénk, harakirit kellene elkövetnünk

A riói játékokról lemaradó magyar férfi kézilabda-válogatott szövetségi kapitányának, a spanyol-orosz Talant Dujshebaevnek a megbízatása 2017 januárjáig szól, ám amikor 2014 októberében kinevezték, az egyik kikötés az volt, hogy a csapat szerezzen indulási jogot az olimpiai kvalifikációs tornára.

2016.01.27 18:19MTI
MTI/Kovács Anikó

"Biztos, hogy nincs olyan ember a földön, aki jobban szégyelli magát, mint én" - mondta a szakember a svédektől elszenvedett szerdai vereség után az M4 Sportnak. Kifejtette: egy ilyen fiatal svéd csapattól szégyen így kikapni, és az ellenfél jó példa arra, hogy van olyan együttes, amely fiatal játékosokkal tud eredményt elérni.

"Ha olyan emberek lennénk, mint annak idején Japánban, harakirit kellene elkövetnünk, és én lennék az első" - fogalmazott.

Dujshebaev az első külföldi szakvezető, aki betölti a férfi kapitányi posztot a magyar kézilabdában. A 47 esztendős, kirgiz származású, a FÁK-színeiben olimpiai bajnok, spanyol állampolgárként kétszeres olimpiai bronzérmes, játékosként és edzőként is Bajnokok Ligája-győztes szakembert - aki egyben a lengyel Kielce vezetőedzője is - 2014. október 8-án nevezték ki a posztra. Feltétel volt, hogy a csapatnak ki kell jutnia a lengyelországi Európa-bajnokságra - ez sikerült -, hogy a csapat szerezzen indulási jogot a 2016 áprilisi olimpiai kvalifikációs tornára, és vegyen részt a 2017-es franciaországi világbajnokságon. Ez utóbbi tornára még ki kell jutnia az együttesnek.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.