Hihetetlen?

Létezhet tömegsport-rendezvény útlezárások nélkül is

Lehet belvárosi tömegsport-rendezvényt rendezni nagy útlezárások nélkül is, egyebek közt ezt is szeretnék demonstrálni azzal a programsorozattal, melynek első nagy eseményét az év utolsó napján tartják a Margitszigeten, egy régi sporthagyományt újjáélesztve.

2015.12.16 22:30Havariapress

A még idén kezdődő, de tíz kiemelt eseményével 2016-ra, a riói olimpia évébe is átnyúló, 5próba Rióba! elnevezésű rendezvénysorozatot a Magyar Olimpiai Bizottság hívta életre, további szervezését pedig a Nagy Sportágválasztó Szervező Iroda vállalta. A sorozat első budapesti, kiemelt eseménye december 31-én lesz a Margitszigeten, ezen a futás, úszás, kerékpározás és gyaloglás sportágak közül választhatnak a résztvevők, rövid vagy hosszú távokat teljesítve. A szervezők a rendezvénysorozattal azt is szeretnék demonstrálni, hogy a Margitszigetet eredeti funkciója szerint, sportszigetként használva, nagy útlezárások nélkül is lehet tömegsportrendezvényt megvalósítani a fővárosban. A sorozat rendezvényein részt vevők a testmozgás mellett értékes nyereményekben is részesülhetnek, a fődíj pedig egy kétszemélyes riói olimpiai utazás lesz.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.