Rövidpályás úszó Eb

Cseh születésnapi aranya, Kapás második

Újabb két érmet nyertek a magyarok a netánjai rövidpályás úszó Európa-bajnokság csütörtöki napján: Cseh László 100 méter pillangón győzött, míg Kapás Boglárka 800 méter gyorson második lett.

2015.12.03 18:35MTI

A 30. születésnapját Cseh nemcsak pályafutása 17. rövidpályás Eb-győzelmével ünnepelte, hanem országos csúccsal is. Plagányi Zsolt tanítványa nagy hajrájának köszönhetően győzött végül magabiztosan. Féltávnál még csak hatodik volt, de a hátralévő 50 méteren mindenkit maga mögött hagyott, s 49.33 másodperccel csapott elsőként a célba. Cseh hat tizeddel múlta felül a régi rekordot, melyet a szerda délelőtti selejtezőben ért el.

Kapás két riválisával együtt haladt 600 méterig, aztán a brit Jazmin Carlin elúszott tőle, így 2010 után ismét ezüstérmet szerzett (8:11.43 p) a rövidpályás Eb-n. Ugyanebben a számban Juhász Adél (8:28.38) nyolcadik lett.

A magyarok már 102 éremnél tartanak a rövidpályás Eb-k történetében. A mostani kontinensviadalon pedig eddig hetet - öt aranyat és két ezüstöt - szereztek.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.