Rövidpályás úszó Eb

Mindenkit szétúsztak a magyarok

Arany, arany és ezüstérem.

2015.12.03 17:38MTI
Facebook Hosszu Katinka

Hosszú Katinka aranyérmet nyert 100 méteres hátúszásban, Verrasztó Dávid címvédőként győzött 400 méter vegyesen, Gyurta Dániel ezüstérmet nyert 200 méteres mellúszásban a netánjai rövidpályás Európa-bajnokság csütörtöki versenynapján.

Verrasztó címvédőként fokozatosan előrelépve diadalmaskodott (4:02.43 p): a pillangó után harmadik, a hátat követően második, mellről gyorsra fordulva pedig már első volt, s ezt a helyet megőrizte a brit Roberto Pavonival szemben.

Az egy napja 400 méter vegyesen is győztes Hosszú a szám világbajnokaként kétséget sem hagyott sikere felől: fokozatosan elhúzva a mezőnytől csapott elsőként a célba (55.42 mp).

A versenynap első magyar érdekeltségű döntőjében Gyurta Dániel címvédőként és a szám tavalyi világbajnokaként második lett (2:01.99 p) Marco Koch mögött úgy, hogy végig ebben a pozícióban tempózott. A német úszó mindössze öt századdal maradt el Gyurta 2:00.48 perces világcsúcsától.

A magyarok már 100 éremnél tartanak a rövidpályás Eb-k történetében, a mostani kontinensviadalon pedig eddig ötöt szereztek.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.