Cannavaro: csak nehogy rossz helyre találjon be...

Juventus - Real Madrid: Cannavaro "hazatér"

A labdarúgó Bajnokok Ligája csoportküzdelmeinek harmadik körét a Real Madrid Juventus elleni, torinói vendégjátéka avatja igazán izgalmassá.

2008.10.20 19:05MTI

A kedd esti program részeként a spanyol királyi gárda lelkileg alaposan felvértezve lép fel a Stadio Olimpicóban azt követően, hogy a hétvégi bajnokin 2-1-re legyűrte az örök városi rivális Atléticót, így a Primera Divisiónban a hatodik meccse óta őrzi veretlenségét. 

Mi több: a BL-csoportjában két győzelemmel rajtolt az orosz Zenit és a fehérorosz BATE Boriszov ellen, s egy esetleges itáliai sikerrel hatalmasat lépne előre a csoportelsőség felé vivő úton. 

A Real híveinek győzelmi vágya korántsem túlzó, egyfelől saját csapatuk huzamos remeklése, másfelől a keddi házigazda tartós gyengélkedése miatt, minek következtében megrendült a bizalom a vezetőedző, Claudio Ranieri iránt.
 
A Juventus víkendje kimondottan gyászosra sikeredett: a zebracsíkos alakulat szintén 2-1-et játszott, csakhogy ő volt a szenvedő fél a Napoli ellenében, ráadásul a vereségen túl az is nyomaszthatja a talján csapat szurkolóit - és persze játékosait -, hogy a spanyol vendéggel szemben nélkülözni lesznek kénytelenek az amúgy szokásos kezdőcsapat nagyobbik részét. 

A biztos hiányzók részlegét gyarapítja a világ egyik legjobb kapusának számító Gianluigi Buffon, aki két hónapra kidőlt, még hosszabb kényszerpihenőjét tölti a támadóalakulat meghatározó francia tagja, David Trezeguet, s a sérültek között van a középpályás klasszis, Mauro Camoranesi is, hogy csak a legnevesebbekről essék szó. 

Ugyanakkor a Realnál a német vezetőedzőnek, Bernd Schusternek legfeljebb amiatt főhet a feje, hogy kit hagyjon ki az alaptizenegyből, mivel gyakorlatilag mindenki a rendelkezésére áll. 

Még a hétvégi bajnokin pihentetett hármas is bevethetőnek tűnik Torinóban: a holland villámember, Arjen Robben biztosan, de jó eséllyel futballozhat a Juve ellen a középpálya két kiválósága, a játékmester Guti és a mali válogatott Mahamadou Diarra is. 

És ha már alapemberek: a védelem oszlopa, az olasz Fabio Cannavaro is harcra kész, mondhatni az övéi ellen. Az Aranylabdát már "realistaként" kiérdemelt hátvéd éppen a Juventust otthagyva költözött Madridba 2006-ban, s azóta most első ízben kerül szembe volt csapatával - hazai földön. 

"Úgy gondolom, ugyanolyan fogadtatásban részesülök a Juve-szurkolók részéről, mint a csapat minden más volt játékosa, mikor ellenfélként tér ide vissza: vagyis gúnyolódásra, sértegetésre számítok. Ha így lesz is, az sem változtat azon a tényen, hogy pályafutásom két legszebb éve van mögöttem, amelyben életem legjobb játékát nyújtottam" - nyilatkozta Cannavaro az olasz Tuttosportnak.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.