Szabadidősport

Több mint 22 ezer résztvevő a gyalogló világnap rendezvényein

Több mint 22 ezren vettek részt októberben a gyalogló világnaphoz kapcsolódó magyarországi rendezvényeken.

2015.11.07 02:30MTI

A szervező Magyar Szabadidősport Szövetség (MSZSZ) idén másodszor terjesztette ki egész hónapra a programsorozatot.

Az MSZSZ pénteki közleménye szerint a világnapra 283 eseménnyel neveztek. Ezek közül 174 iskolai rendezvény volt, így a tavalyi évhez képest a duplájára nőtt a résztvevő iskolák száma. Nyolcvan programot az MSZSZ tagszervezetei kezdeményeztek, huszonkilencet pedig munkahelyi közösségek és nyugdíjas szervezetek.

Magyarország évente hagyományosan csatlakozik a világszerte népszerű World Walking Day kezdeményezéshez. A programban a főváros mellett valamennyi megye is részt vett, "a lelkes túrázók összesen több mint 150 ezer kilométert tettek meg októberben".

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.