Szabadidősport

Több mint 52 ezer kilométert tettek meg a második Országfutáson

A tavaszi debütálás eredményét túlszárnyalva 5303 regisztráló 52 304 kilométert teljesített szombaton a II. Országfutáson.

2015.10.26 07:00MTI

A szervezők vasárnapi tájékoztatása szerint ingyenes regisztrálás mellett ezúttal is bárki, bárhol lefuthatott vagy legyalogolhatott legalább öt kilométert, így nem kellett elutaznia a versenyre, nevezési díjat fizetnie, ugyanakkor mégis egy közösséghez, egy közös ügyhöz tartozónak érezhette magát. A cél az volt, hogy a résztávok összességében minél többször kiadják a határ hosszának megfelelő 2246 kilométert. A kezdeményezéshez, melynek védnöke Monspart Sarolta tájfutó világbajnok volt, olimpiai bajnokok is csatlakoztak, köztük Kovács Katalin kajakos, Kovács Kokó István ökölvívó és Csipes Ferenc kajakos.

Az I. Országfutást márciusban rendezték, akkor a közel 4000 regisztrált futó 46 733 kilométert tett meg.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.