Az FK Csíkszeredát vették meg

2019-ben megnyerné a román focibajnokságot a magyar kormány

A csapathoz 2013 óta egy futballakadémia is tartozik, amely a Puskás Ferenc Labdarugó Akadémia anyagi támogatásával képezi a székelyföldi focitehetségeket.

2015.09.22 10:39ma.hu
Forrás: Youtube

Harmadosztályú erdélyi focicsapatot vásárolt magának a magyar kormány, írja az Index - a Kolozsvaros.ro nyomán - egy román hírportálra hivatkozva. Azt az FK Csíkszeredát vették meg, amely 2013-ban kötött együttműködési szerződést a Puskás Ferenc Labdarúgó Akadémiával.

A mostani beruházás ennél sokkal jelentősebb. Az FK Csíkszereda edzője, Ilyés Róbert a ProTV-nek azt mondta, a magyar kormány négymillió eurót (1,2 milliárd forint) fektet a csapatba. "Négymillió eurós befektetésről van szó, amely infrastrukturális jellegű, elsősorban a fedett lelátó és az éjjeli világítás kiépítése a cél" - mondta. A kormánynak ambiciózus céljai vannak a csapattal, 2019-ben állítólag már az első osztályú bajnokságot szeretnék megnyerni.

A csapathoz 2013 óta egy futballakadémia is tartozik, amely a Puskás Ferenc Labdarugó Akadémia állandó szakmai felügyeletével és anyagi támogatásával képezi a székelyföldi focitehetségeket. Az akadémia tavaly 100 millió forintos támogatást kapott egy műfüves pálya kiépítésére.

Ha az FK Csíkszeredát tényleg sikerül feljuttatni az elsőosztály élvonalába, hasonló helyzet fog kialakulni, mint a romániai hoki szcénában, ahol éppen egy csíkszeredai csapat az egyik legerősebb és a meccsei olyan hagulatban zajlanak, mint egy román-magyar összecsapás.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.