Magyar-román

Újabb erőszakos drukker kapott felfüggesztett börtönbüntetést

Újabb férfit állított bíróság elé az ügyészség a Magyarország-Románia labdarúgó mérkőzést biztosító rendőröket megtámadó szurkolók közül. A fiatal férfit a bíróság felfüggesztett börtönbüntetésre ítélte, ezzel kilencre nőtt az ügy kapcsán felelősségre vont garázdák száma.

2015.09.18 14:35MTI

Szeptember 4-én egy nagyobb létszámú szurkolói csoport támadta meg a Magyarország-Románia labdarúgó mérkőzést biztosító rendőröket, és mintegy fél órán keresztül dobálták a rendőrsorfalat különféle tárgyakkal.

Bár a garázdák jó része kámzsát viselt a felismerhetőségének elkerülése érdekében, a hatóságok az azóta eltelt időszakban már 9 főt azonosítottak és állítottak bíróság elé gyorsított eljárásban, hivatalos személy elleni erőszak minősített bűntette miatt.

A most bíróság elé került 23 éves férfi a vád szerint szintén tagja volt a rendőröket dobáló csoportnak, és ő is kámzsát viselt az akció során. Tettéért a Pesti Központi Kerületi Bíróság bűnösnek mondta ki a fiatal férfit, őt ezért 2 év börtönbüntetésre ítélte, mely büntetés végrehajtását 5 év próbaidőre felfüggesztette.

A bíróság a terheltet egyúttal öt évre eltiltotta a sportrendezvények látogatásától is. A döntés még nem jogerős, az ügyészség ugyanis végrehajtandó szabadságvesztés kiszabása érdekében nyújtott be fellebbezést az első fokon meghozott ítélet ellen.

Az ügyben eddig bíróság elé állított szurkolók közül 4 vádlottat ítélt a bíróság végrehajtandó börtönbüntetésre, míg a további 5 terheltet felfüggesztett szabadságvesztésre ítélte, egyúttal határozott időre eltiltotta őket a sportrendezvények látogatásától is.

A rendőrökre támadó további elkövetők felkutatása és felelősségre vonása jelenleg is folyamatban van.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.