Franciaországba tart a Budapest-Bamako rali

Embertpróbáló feladatok várják a rali versenyzőit a Francia Riviérán!

Meyreuilbe tartott vasárnap a Budapest-Bamako rali előző nap útnak indult mezőnye, a 776 kilométeres távon komoly feladatok várják a versenyzőket a Francia Riviérán.

2008.01.13 16:20MTI

Meyreuilbe tartott vasárnap a Budapest-Bamako rali előző nap útnak indult mezőnye, a 776 kilométeres távon komoly feladatok várják a versenyzőket a Francia Riviérán.

Szombat este 7 óráig, a velencei befutóig a Nagy Afrikai Futamon induló 150 csapat közül csak négy csapat érkezett be - olvasható a verseny honlapján, a budapestbamako.org-on. A futam teljes Magyarországi szakaszán buzdító szurkolók fogadták a mezőnyt.

Vidám hangulatban haladtak a versenyzők egészen Veszprémig, ahol viszont sűrű köd fogadta őket, és többeknek csak a szerencséjén múlott, hogy nem lettek részesei egy hatalmas tömegkarambolnak. A ködöt Ausztriában már az eső váltotta, amely egészen Velencéig kísérője volt a napnak. Rögtön az első napon jelentkeztek az első technikai problémák. az 53-as rajtszámú Hírös Bamako nevű csapat Szlovénia felé csapágyas lett, így vissza kellett fordulniuk Budapestre. A 75. számú Jeep Cherokee pedig Ausztriában az A2-es autópályán adta meg magát. Mindkét csapat folytatni kívánja majd a versenyt. A közönség nagy favoritjának számító Velorex csapat Klagenfurt előtt 2O kilométerre lerobbant.

Novák Krisztián és Pulay Sándor késő este a zuhogó esőben próbálta újraéleszteni az 1961-es cseh bőregeret. A velencei első befutók között ott volt a tavalyi címvédő Ulrich házaspár. A Travel Channel csapatának kis Polskija este 11 után gördült be a célba.

- Életünkben nem használtunk még GPS-t. Valami program hiba miatt Horvátországban kötöttünk ki - idézte Kevin Smith navigátort a futam honlapja.

Kapcsolódó írások:

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.