Nagyszabású bemutatóval ünnepeltek

Hároméves a Kölyök Atlétikai Program

Nagyszabású bemutató keretében ünnepelte szombaton a Magyar Atlétikai Szövetség (MASZ) az általa létrehozott Kölyök Atlétikai Program hároméves fennállását.

2015.09.14 04:30MTI

A MASZ beszámolója szerint a Székesfehérvári Regionális Atlétikai Központban kilenc helyi iskola 27 csapattal, összesen csaknem 300 kisiskolással vonult fel, akik ugró-, futó- és dobógyakorlatokat adtak elő az érdeklődőknek.

Gyulai Miklós, a MASZ elnöke külön megköszönte a magyar kormány támogatását. Méltatta, hogy 2012-ben felismerték a programban rejlő lehetőséget, amely egy egészséges generáció felnevelésére ad esélyt. Olyanokéra, akik nemcsak a sportot, de a mindennapos testmozgást is megszeretik és megszokják az iskolák alsó tagozataiban. Gyulai hangsúlyozta, hogy Magyarország az egyetlen olyan tagja a Nemzetközi Atlétikai Szövetségnek (IAAF), ahol a nemzeti alaptanterv részét képezi az "IAAF Kids' Athleticsre" épülő Kölyök Atlétikai Program.

Szalma László, a Testnevelési Egyetem atlétika tanszékének vezetője bejelentette, hogy heteken belül befejezik a programhoz kapcsolódó szakemberképzést, minek köszönhetően közel 3000 tanítót képeztek ki az elmúlt három év alatt. Az általános iskolák a szakembereknek átadott tudás mellett közel 300 ezer forint értékű eszközcsomaggal is gazdagodtak, melyek segítségével a gyermekek napi rendszerességgel gyakorolhatják az egészséges mozgáskultúra alapjait - áll a MASZ közleményében.

A délelőtti bemutatót követően a Magyar Atlétikai Szövetség csapatbajnokságának döntőjét rendezték meg a tavaly átadott székesfehérvári létesítményben.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.