Autósport

Kamion Eb - Kiss Norberté a szombati pole pozíció a Hungaroringen

A címvédő Kiss Norbert, az Oxxo Racing-Axxyss Motorsport pilótája nyerte a kamion Európa-bajnokság Hungaroringen zajló versenyhétvégéjének szombati időmérő edzését.

2015.09.05 12:06MTI
Facebook

A 30 éves szombathelyi versenyző nagy fölénnyel bizonyult a legjobbnak az esős időjárás ellenére több ezer fős hazai közönség előtt.

A kvalifikáció első, 20 perces szakaszában Kiss 2:41.695 perces köridőt ért el, így négytized másodperccel gyorsabb volt, mint a második cseh Adam Lacko, a harmadikként záró spanyol Antonio Albaceténél pedig 1.6 másodperccel jobb időt ért el.

Az időmérés második, 10 perces részében - amelyben az előző etap 10 leggyorsabbja küzdött meg egymással a pole pozícióért - minden pilóta végig körözött a folyamatosan felszáradó pályán, Kisst azonban egyikük sem tudta megközelíteni. A magyar címvédő 2:40.680 perces idejével csaknem egy másodperccel bizonyult gyorsabbnak a második rajtkockát megszerző Lackónál, a harmadik Albacete pedig már másfél másodpercet kapott Kisstől.

A szombati első futamot 13.40 órakor rendezik, a második versenyre - amelyen a fordított rajtrács szabálya miatt Kiss a nyolcadik pozícióból startol - 16.00 órától kerül sor.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.