Eb-selejtező

Magyar-román - Magyar győzelemmel élesedne a harc

Amennyiben hazai siker születik a magyar-román mérkőzésen a labdarúgó Európa-bajnoki selejtezősorozat pénteki játéknapján, akkor szorosabb lesz az élmezőny, s élesedne a harc az automatikus részvételt jelentő első két helyért.

2015.09.03 08:58MTI

Bernd Storck szövetségi kapitány együttese, amely jelenleg a harmadik, pótselejtezőt érő helyen áll, esetleges sikerével pontszámban utolérné a jelenleg éllovas riválist, egyúttal esélyt teremtene az egypontos hátránnyal második északíreknek, hogy visszavegyék a vezetést a csoportban, ha - a várakozásoknak megfelelően - győznek a Feröer-szigeteken. Amennyiben ez a forgatókönyv valósulna meg, akkor az északírek két ponttal előznék meg a magyar-román duót, de ha csak döntetlent érnek el, akkor mindhárom csapat 14 ponttal várná a folytatást.

A magyar vereség viszont jószerivel bebetonozhatja a harmadik helyet a csapatnak, ugyanis akkor három körrel a vége előtt a románoknak már hatpontos előnyük lenne, ráadásul az északírek is megléphetnének öt pontra feröeri győzelmükkel.

A magyar-román pontosztozkodás elsősorban az északíreknek kedvezne, mivel sikerrel átvehetnék a vezetést a románoktól, míg a magyarokat négy pontra leszakíthatnák a két csapat hétfői, belfasti mérkőzése előtt.

A csoport harmadik találkozóján két csalódott válogatott csap össze: a finnek a tavaly világbajnoki nyolcaddöntős, jelenleg viszont nyeretlenül sereghajtó, újabb kapitányváltáson átesett görögökhöz látogatnak.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.