Karcsapások

Öttusa Eb - Az első tízben mindhárom magyar az úszás után

Mindhárom magyar döntős az első tíz helyezett között áll az úszás után az angliai öttusa Európa-bajnokság hagyományos férfi versenyében.

2015.08.22 11:11MTI

A selejtezős eredmények alapján Demeter Bence az utolsó előtti, Marosi Ádám és Kasza Róbert pedig az utolsó, azaz a leggyorsabb futamba került. Demeter javított csütörtöki eredményén, 2:02.49 perccel - az ír Arthur Lanigan-O Keeffe-vel holtversenyben - hetedik lett összesítésben. Az utolsó futamban a két magyar közül Kasza kezdett gyorsabban, Marosi az első százon kicsit visszafogottabb volt, a végére azonban változott a sorrend, Marosi 2:01.92-vel csapott a célba a 200 méter végén, míg Kasza 2:02.75-tel végzett. Előbbi idő a hatodik, utóbbi pedig a kilencedik legjobb volt a teljes mezőnyt tekintve. Marosi némileg elmaradt attól, amit a selejtezőben úszott, Kasza viszont javított.

Az első számot a várakozásoknak megfelelően a brit James Cooke nyerte 1:56.16-tal. A második is egy hazai versenyző, Joseph Choong lett 1:59.20-szal, míg a harmadik legjobb időt az orosz Makszim Kusztov úszta 2:00.44-gyel.

A bathi Eb szombati férfi, illetve vasárnapi női döntőjében nyolc olimpiai kvótát osztanak ki.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.