Lovassport

Dán siker a díjugrató Nemzetek Díján

A dán négyes nyerte pénteken a Nemzeti Lovardában rendezett díjugrató Furusiyya FEI Nemzetek Díját, a magyarok ötödik helyen zártak.

2015.07.17 20:52MTI

A viadal honlapjáról kiderült, hogy szoros versenyben a dánok két forduló alatt 12 hibaponttal győztek a 16 hibaponttal záró olaszok és a tavaly győztes csehek előtt. A dánok legjobbja Rikke Haastrup volt a 11 éves Qualico du Bobois nyergében a hat olyan páros egyikeként, amely két hibátlan futamot mutatott be.

A magyar válogatott kiválóan kezdett, ugyanis az első kör után holtversenyben az élen állt a dánokkal és az olaszokkal: Horváth Balázs és Hugyecz Mariann hibátlanul lovagolt, míg Tóth Lászlónak és ifj. Szabó Gábornak egy-egy verőhibája volt. A második forduló már nem sikerült ilyen jól. Horváth és Hugyecz két-két, míg a másik két tag egy-egy verőhibával zárt, így a négyes húsz hibapontjával visszaesett az ötödik helyre.

A második fordulóban a legjobb nyolc csapat szerepelhetett, minden körben a kvartett négy lovasának eredményéből a legrosszabb kiesett.

A viadalon 13 együttes vett részt.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.