10 akadályon, vizesárkon át

Díjugrató ob: Horváth Balázs és PM Jumping Lady nyert

Tizenkilenc páros nevezett a kétfordulós döntőre, ahol tíz darab 150 centiméteres akadály várt a lovasokra, és egy vizesárok is nehezítette a dolgukat.

2014.08.31 19:58MTI
MTI/Kovács Tamás

Nem sok hibátlan teljesítmény született, a legesélyesebb Horváth Balázs - PM Jumping Lady nyergében - két verőhibával zárt.

Bár izgalmasan alakult a végjáték, Horváth Balázs végül szép pályát ment másodjára, így megnyerte a magyar bajnoki címet és a győztesnek járó Fiat 500-as személyautót is.

"Az első körben nem igazán ugrott jól PM Jumping Lady, kicsit feszes, merev volt, ezért bejött két verőhiba. Persze ilyen magas, nehéz pályán ez benne van. Nagyon szoros volt az eleje, a második körben próbáltam higgadt maradni" - mondta a címét megvédő győztes, aki negyedszer diadalmaskodott az ob-n - immár a harmadik lóval.

Tavaly szintén PM Jumping Ladyvel lett első. A második helyezett a tavaly bronzérmes ifj. Szabó Gábor lett, harmadikként pedig Hugyecz Mariann zárt.

Eredmények:
1. Horváth Balázs (PM Jumping Lady nyergében) 8,34 hibapont
2. Ifj. Szabó Gábor (Timpex Bölcsész) 16,00
3. Hugyecz Mariann (Chacco Boy) 16,87

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.