Paravívó vk

Magyar házi döntő tőrben, Veres Amarilla aranyérmes kardban

Krajnyák Zsuzsanna Hajmási Éva előtt lett aranyérmes a Varsóban zajló paralimpiai kvalifikációs vívó Világkupa-viadal tőr versenyének A kategóriájában, Veres Amarilla pedig a kardozók között szerzett első helyet a lengyel fővárosban.

2015.07.12 01:30MTI

A Magyar Paralimpiai Bizottság szombati beszámolója szerint Veres párbajtőrben is indult, itt ezüstérmes lett, míg a tőrözők között a B kategóriában Dani Gyöngyi zárt harmadikként.

Krajnyák és Hajmási veretlenül zárta a selejtezőt, tehát egyetlen külföldi ellenfél sem tudta legyőzni őket a világbajnoki erősségű mezőnyben, amelyben mindenki ott volt, aki számít a kerekesszékes vívósportban.

A párbajtőrözőknél Mató Gyula a legjobb tizenhat közé jutásért búcsúzott, a riói paralimpián a legjobb tizenkét vívó vehet részt.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.