Beértek

A Safram nyerte a 47. Kékszalag Balaton-kerülő vitorlásversenyt

A svájci Safram csapat Ventilo M1 típusú katamaránja nyerte meg az idei, gyenge szeles Kékszalag vitorlásversenyt. A Safram, amelynek szkippere Rodolphe Gautier, kormányosa pedig Christophe Péclard, pénteken 2 óra 6 perckor futott be a balatonfüredi célba.

2015.07.03 07:21ma.hu

A svájci Safram csapat Ventilo M1 típusú katamaránja nyerte meg az idei, gyenge szeles Kékszalag vitorlásversenyt. A hajó pénteken hajnalban, 2 óra 6 perckor futott be a balatonfüredi célba - olvasható a kekszalag.hu honlapon.

A második helyen a Kékszalag időrekordját tartó Fifty-Fifty nevű 50 lábas magyar katamarán érkezett 13 perc hátránnyal. A hajó kormányosa Józsa Márton.

Szántó Áron

A Kékszalag a Balaton legkiemelkedőbb vitorlás eseménye, Európa legnagyobb tókerülő versenye. A táv mintegy 155 kilométer, amelyet 48 órán belül kell megtenni a mintegy hatszáz hajóból álló mezőnynek. A versenyen együtt rajtolnak a hagyományos, egytestű hajók és a két- vagy háromtestű high-tech vitorlások, a profi csapatok és a családi vitorlázók. A Balaton jellemzően komoly próbára teszi valamennyiüket, s a Kékszalag teljesítése önmagában is komoly sportteljesítmény. Az idei 47. Kékszalag ÁRKÁD Nagydíj rajtja 2015. július 2-án, csütörtökön 9.00 órakor volt Balatonfüreden. Az eredményhirdetésre a balatonfüredi Gyógy téren, július 4-én 18.00 órától kerül sor.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.