Vitorlázás

Kékszalag: gyenge szélben rajtolt el a mezőny

Gyenge szélben rajtolt el szerdán 9 órakor Balatonfüredről a 47. Kékszalag Árkád Nagydíj vitorlásverseny, Európa leghosszabb tókerülő regattája.

2015.07.02 09:40MTI
MTI/Bodnár Boglárka

A szervezők tájékoztatása szerint nagyon gyenge délies szél várta a Balatonfüred és Zamárdi közötti mintegy hét kilométeres rajtvonalon felsorakozott mezőnyt. A nevezési adatok alapján 540 - közte 14 többtestű - hajó vesz részt a viadalon, azaz nagyjából háromezer vitorlázó teszi meg a légvonalban 155 kilométeres távot. A meteorológiai előrejelzések szerint gyenge-közepes szél várható, így a Fifty-fifty tavaly elért 7 óra 13 perc 57 másodperces időrekordja valószínűleg nem forog majd veszélyben.

A hajók egy ágyúlövés jelére indultak el, az első pályajel Balatonkenese előtt található, innen Siófokra, majd a Tihanyi-szoroson keresztül Keszthelyre kell vitorlázni. A célvonal ismét a balatonfüredi hajóállomás előtt lesz, az első befutó hajókat késő délután-kora estére várják a célba. A magyarok mellett lengyel, német, svájci és szlovák hajók is rajthoz álltak.

Az abszolút kategória győzelmére több hajónak is komoly esélye van, köztük Józsa Mártonnak a Fifty-fiftyvel - egy 50 láb hosszú katamaránnal -, valamint a 11-szeres bajnok Litkey Farkasnak, aki idén egy Svájcban vásárolt, 35 lábas katamaránnal indult, melyet Cellum névre kereszteltek.

MTI/Bodnár Boglárka


Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.