Szép summa

Félmillió euróval dotálja a LEN az idei úszó- és műugró Eb-k legjobbjait

Félmillió eurót oszt szét az Európai Úszó Liga (LEN) az ez évi műugró és úszó Eb-ken legjobban szereplők és azok nemzeti szövetségei között.

2015.06.07 06:30MTI

A Paolo Barelli LEN-elnök által aláírt hírlevél tanúsága szerint a jövő héten a németországi Rostockban zajló mű- és toronyugró kontinensviadalon minden egyéni számban kétezer eurót (mintegy 620 ezer forint) kap a győztes, a második helyezettnek 1500, a harmadiknak pedig 1000 eurós különprémium jár. A szinkronugró párosoknál az Európa-bajnok duót 2500, az ezüstérmest 2000, a bronzérmest pedig 1500 euróval jutalmazzák.

A decemberben az izraeli Netanyában esedékes rövidpályás úszó Eb dobogósai - amint az az elnöki levélben áll: a LEN kedvező anyagi helyzetének köszönhetően - még komolyabb pénzdíjakra számíthatnak.

Az egyéni eredményeket pontokra átszámító táblázat első tizenkét helyezettjét jutalmazzák mindkét nemnél úgy, hogy az abszolút legjobb férfi- és női úszó egyformán 20 ezer euróval (6,2 millió forint) gazdagodik. A második helyezettek "fejpénze" 18 ezer, a harmadikaké 15 ezer, a negyedikeké 12 ezer, az ötödikeké 10 ezer, a hatodikaké pedig nyolcezer euró, s még az ezresével csökkenő prémiumlistát záró 12. helyezettek is két-két ezer eurót kapnak.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.