Siker!

Két magyar bronzérem a nyíltvízi úszó Európa Kupa izraeli rajtján

Két bronzérmet szereztek a magyarok a nyíltvízi úszó Európa Kupa idei első versenyén Izraelben.

2015.05.10 16:56MTI

A magyar szövetség vasárnapi tájékoztatása szerint a mindössze 15 esztendős Juhász Janka 5 km-en, míg Székelyi Dániel 10 km-en lett harmadik Eilatban.

A pénteki 5 km-es versenyeken a férfiaknál mindhárom magyar induló a legjobb 10 között végzett a 32 főt felvonultató mezőnyben: Novoszáth Tamás a 6., Székelyi Dániel a 8., Rasovszky Kristóf pedig a 10. helyen ért célba. A lányoknál Juhász Janka az első 20 legfiatalabbjaként nyert bronzérmet, míg nővére, Adél 9. lett.

A két nappal később rendezett 10 km-es viadal a fiúknak sikerült jobban: a 20 esztendős Székelyi Dávid remek hajrával lett bronzérmes, Rasovszky Kristóf 6-odikként, Novoszáth Tamás 12-edikként zárt. A hölgyeknél Juhász Adél hetedik, húga pedig 10. lett.

A magyarok számára a következő nagy erőpróba június 20-án, a Magyar Úszás Napja keretében megrendezendő 10 km-es nyíltvízi úszó világkupa lesz Balatonfüreden, míg az EK-sorozat augusztus 1-jén, a spanyolországi Naviában folytatódik.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.