MPB

A Magyar Paralimpiai Bizottság üdvözli a nyomozás elrendelését

A Magyar Paralimpiai Bizottság (MPB) üdvözli, hogy az elnökét érintő feljelentések alapján nyomozást rendeltek el.

2015.06.02 15:52MTI

Az MTI-hez kedden eljuttatott közleményében a bizottság azt írta: a nyomozás elrendelése lehetőséget teremt a szervezet körül kialakult helyzet tisztázására.

Az MPB természetesen minden szükséges adatot, információt, dokumentumot a hatóság rendelkezésére bocsát, együttműködik a nyomozás sikere érdekében - tették hozzá.

Bagoly Bettina, a Fővárosi Főügyészség szóvivője kedden tájékoztatta az MTI-t arról, hogy a Budapesti XIV. és XVI. Kerületi Ügyészség nyomozást rendelt el ismeretlen tettes ellen az MPB elnökét érintő feljelentések alapján hűtlen kezelés és csalás bűncselekmények gyanúja miatt.

A paralimpiai bizottság vezetésével kapcsolatos botrány május elején robbant ki, amikor kiderült, hogy Gömöri Zsolt elnök 2012-ben hárommillió forint vissza nem térítendő támogatást kapott a bizottságtól hitele végtörlesztésére. A szervezetet emellett visszaélésekkel, törvénytelenséggel vádolták meg, a többi között vezetői indokolatlan utazásaival.

Az MPB felügyelőbizottsága mindent rendben talált a nyilvánosságra került ügyekkel kapcsolatban, majd múlt csütörtökön bejelentette lemondását.

Szintén csütörtökön Lázár János, a Miniszterelnökséget vezető miniszter és Borkai Zsolt, a Magyar Olimpiai Bizottság elnöke is arra utalt nyilatkozatában, hogy Gömöri Zsoltnak le kellene mondania.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.