Nem találtak

Sportlövő-vk - Még Sidi se jutott be a döntőbe a müncheni nyitónapon

A férfi és női légpuskások mezőnyében sem jutott be magyar versenyző a döntőbe a müncheni olimpiai kvalifikációs sportlövő világkupa-forduló csütörtöki nyitónapján, amelyen a legelőkelőbb helyen Sidi Péter végzett, aki 15. lett.

2015.05.28 16:25MTI

A férfiak 60 lövéses alapversenyében a már riói kvótás Sidi mellett Péni István és Veres Ádám volt érdekelt. A komáromiak világ- és Európa-bajnoka jól lőtt, ám 626,3 körös eredményével nyolc tizeddel elmaradt a nyolcadik, még finálés pozíciót elérő vetélytársától.

Péni szintén remekül versenyzett, s 625,7 körrel zárt, ami a 18. helyhez volt elég a számára a 132 fős, nagy mezőnyben. A mindössze 18 éves puskásnak nem jött össze az olimpiai kvalifikáció megszerzése, és Veresnek sem, aki 52. lett 620,8 körrel.

A nőknél Zwickl-Veres Kata 414,3 körrel a 38., a tavalyi Európa-bajnok Miskolczi Julianna 413,7-tel a 47, míg Biatovszki Mira 408,9-cel a 96. helyen végzett a 143 fős, hatalmas mezőnyben.

Münchenben - a többi vk-versenyhez hasonlóan - minden számban két olimpiai kvótát osztanak ki.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.