Foglalkozás közben elszenvedett

Levetették magukat az extrém sportolók, de nem nyílt ki az ernyő - tragédia a bázisugráson

A sportolók szárnyas repülőruhában ugrottak, a zuhanás végén azonban nem nyílt ki az ejtőernyőjük.

2015.05.18 18:19ma.hu

Bázisugrás során balesetet szenvedett és meghalt Dean Potter nemzetközileg elismert amerikai extrém sportoló a 29 éves ugrótársával, Graham Hunttal a kaliforniai Yosemite Nemzeti Parkban.

A 43 éves Potter Hunttal együtt szárnyas repülőruhában ugrottak, a zuhanás végén azonban nem nyílt ki az ejtőernyőjük.

Miután a 900 méteres ugrást követően nem kerültek elő, egy ismerősük bejelentette eltűnésüket, majd vasárnap kora reggel százfős mentőalakulat indult a keresésükre. A sportolók holttestét a Yosemite-völgyben találták meg.

Potter elismert bázisugró és hegymászó volt. 2003-ban megkapta a legjobb extrém sportolónak járó Laureus-díjat. Egy évvel később kis híján életét vesztette, amikor egy mexikói ugrása során nem nyílt ki rendesen az ejtőernyője. A végzete most utolérte.

A nemzeti park területén tilos a bázisugrás, a fanatikus sportolók azonban időről időre sikeresen kijátsszák a hatóságok figyelmét.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.