Sportlövő-vk

Miskolczi 31., Zwickl-Veres 33. légpuskában

Miskolczi Julianna és Zwickl-Veres Kata is a középmezőny elején végzett női légpuskában az egyesült államokbeli Fort Benningben zajló olimpiai kvalifikációs sportlövő világkupa-versenyen.

2015.05.14 20:19MTI

A viadal honlapja szerint Miskolczi, a szám tavalyi Európa-bajnoka 413,5, míg Zwickl-Veres 413,2 körrel zárta a 40 lövéses alapversenyt, ezzel előbbi a 31., utóbbi pedig a 33. helyen végzett a 107 indulót felvonultató mezőnyben.

A nyolcas döntőhöz ezúttal minimum 415,7 körre volt szükség.

A nap másik számában, férfi szabadpisztolyban Tátrai Miklós 532 körrel az 59. lett.

A szerdai nyitónapon Sidi Péter döntőt lőtt és a hetedik helyen zárt légpuskában, míg Péni István 18. lett, női sportpisztolyban pedig Nemes Adrienn a 37., Tobai-Sike Renáta pedig a 46. pozíciót szerezte meg.

A többi vk-versenyhez hasonlóan Fort Benningben is minden számban két olimpiai kvótát osztanak ki. A magyarok közül eddig Sidi és Tobai-Sike biztosította helyét a riói ötkarikás játékokon.

Pénteken Sidi és Péni lesz ismét érdekelt, ha bejutnak a csütörtöki selejtezőből a kisöbű szabadpuska fekvő szám alapversenyébe.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.