Sportlövő vk

Jól lőttek, de nem jutottak döntőbe a pisztolyosok

Mindhárom magyar, Tobai-Sike Renáta, Csonka Zsófia és Nemes Adrienn is jól lőtt a női légpisztolyosok versenyében, ennek ellenére egyikük sem jutott döntőbe a Csangvonban zajló olimpiai kvalifikációs sportlövő világkupa-versenyen.

2015.04.13 09:00MTI

A viadal honlapja szerint a 40 lövéses alapversenyt egyaránt 382 körös eredménnyel zárták a magyarok, a nyolcas döntőhöz azonban ezúttal minimum 385 körre volt szükség.

A már olimpiai kvótás Tobai-Sike - aki ebben a számban tavaly világbajnoki ötödik, idén pedig Európa-bajnoki bronzérmes volt - a 16., az olimpiai hatodik Csonka a 18., míg Nemes a 20. helyen zárt a 83 fős mezőnyben.

A nap másik számában, a női kisöbű sportpuska 3x20 lövéses összetett viadalában Zwickl-Veres Kata 564 körrel a 60. lett.

A vk-viadalon a légfegyveres számokban 3-3, míg a többi versenyben két-két riói kvótát osztanak ki. A magyar csapatból pénteken Sidi Péter megnyerte a légpuskások versenyét, ezzel - Tobai-Sike és a vitorlázó Berecz Zsombor után - harmadik magyarként szerzett ötkarikás indulási jogot Rióra.

Az év első puska, pisztolyos világkupáján már csak egy számban, a férfi kisöbű szabadpuska 3x40 lövéses összetett versenyében lesz magyar. Sidi Péter és a pénteki légpuskában kilencedik Péni István kedden selejtez, s amennyiben továbbjut, szerdán szerepel az alapversenyben.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.